Meike Zwitser van Driemaster wint Regionale Voorleeswedstrijd
Meike Zwitser van Driemaster wint Regionale Voorleeswedstrijd brugmedia.nl

Meike Zwitser van Driemaster wint Regionale Voorleeswedstrijd

Algemeen

ZWOLLE/HASSELT - Meike Zwitser van basisschool De Driemaster uit Hasselt en Tristen Broer van School B uit Steenwijk hebben de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze vond plaats in Bibliotheek Zwolle, de Stadkamer.

Het betrof hier een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars vertegenwoordigen op 1 april de regio in de provinciale ronde. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020.

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatrice Jonneke Siebrand naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug.

Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, waarin het publiek werd vermaakt door Jonneke op piano met een originele quiz, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Iris Boter gesproken. De andere juryleden waren Evelyn Romp van boekhandel Westerhof, Sakandar Masoud (winnaar regioronde 2019) en gemeenteraadslid van GroenLinks Margriet Leest.

Meike las een fragment voor uit het boek 'Alleen Beer mocht mee' van Vivian den Hollander. De jury vond dat Meike rustig, boeiend en duidelijk voorlas. Tristen las voor uit 'De gouden Kokosnoot' van Tosca Menten. Hij was over de hele linie duidelijk, rustig en kon met gebaren met verhaal nog levendiger maken. Zij zijn twee van de tien deelnemers van de Provinciale finale die op 1 april gehouden wordt in het ZInIn Theater in Nijverdal.

De middag werd mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.