CBS Mastenbroek

Open lesochtend bij CBS Mastenbroek

Algemeen

MASTENBROEK - CBS Mastenbroek houdt maandag 16 maart van 9.00 tot 11.00 uur een open lesochtend. De school komt dan graag in contact met ouders van kinderen uit Mastenbroek en omgeving die hun kind eventueel naar CBS Mastenbroek willen laten gaan. Ook de ouders van de leerlingen van de school kunnen die ochtend de lessen bezoeken. Geïnteresseerden kunnen gedurende deze tijd zelf bepalen hoe laat en hoe lang ze de lessen bezoeken.

CBS Mastenbroek is een christelijke basisschool en geeft onderwijs aan ongeveer dertig kinderen. Zij komen uit Mastenbroek en omliggende plaatsen. De leerlingen zijn verdeeld over twee groepen. De school wil een veilige omgeving bieden waar elk kind wordt uitgedaagd om zo veel mogelijk te ontdekken en te leren.

"Tijdens de open lesochtend krijgt u een indruk van hoe wij onderwijs geven aan de kinderen. We verwerken de leerstof van de hoofdvakken (rekenen, taal en begrijpend lezen) voornamelijk digitaal. Elke leerling vanaf groep 3 heeft een Chromebook. We zorgen voor een actueel onderwijsaanbod. Dit schooljaar vernieuwden we de lessen in de kleutergroepen en het vakgebied Engels."

Bij CBS Mastenbroek kijken de kinderen naar elkaar om, ze leren om zorg te hebben voor elkaar, aldus de school. "De oudere kinderen helpen de jongere kinderen. We hebben actieve ouders, zodat veel uitstapjes of activiteiten toch op onze kleine school mogelijk zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de Koningsspelen, een viswedstrijd en deelname aan culturele voorstellingen mogelijk. Onze school staat op het kruispunt van de route Genemuiden-Zwolle en Kampen-Hasselt. Bent u nieuwsgierig? Kom gerust kijken. Koffie en thee staat klaar."

Voor meer informatie: www.cbsmastenbroek.nl. Het adres is: Kerkwetering 2 in Mastenbroek.