Margreet Esser

Burgemeester feliciteert 101-jarige Trijntje Esser-van Dalfsen

Algemeen

ZWARTSLUIS - Trijntje Esser-van Dalfsen bereikte 10 maart de hoge leeftijd van 101 jaar. Burgemeester Bilder bracht haar een bezoek om haar te feliciteren met deze bijzondere verjaardag.

Vorig jaar ging Bilder ook al op bezoek bij Trijntje. Toen ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag, waarvoor de familie een dankdienst had georganiseerd in de Gereformeerde Kerk in Zwartsluis. Met aansluitend een receptie was dit een bijzondere dag. Trijntje gaf aan zo dankbaar te zijn voor haar leeftijd en voor alles wat ze heeft. “Dat ik zo oud mag worden, zo vitaal nog ben en zoveel lieve mensen om me heen heb, is wel een dankzegging waard,” zei ze toen. En nu zijn we al weer een jaar verder en nog steeds onderschrijft zij deze woorden.

Ondanks haar hoge leeftijd zat Trijntje niet stil het afgelopen jaar. Ze mocht haar medewerking verlenen aan het landelijke 100-plus-onderzoek. De belangrijkste criteria voor deelname zijn dat deelnemers géén verschijnselen van dementie vertonen en uiteraard moeten zij de leeftijd van honderd jaar of ouder hebben bereikt. Het erfelijke materiaal van de 100-plus-deelnemers wordt vergeleken met het erfelijke materiaal van dementiepatiënten. Het doel is om tot nieuwe inzichten te komen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een medicijn dat dementie tegengaat. Trijntje was met haar honderd jaar de jongste deelnemer.

De verjaardag is dit jaar niet zo groots gevierd als vorig jaar. Desondanks is Trijntje erg blij en dankbaar voor alle aandacht en felicitaties. En dat de burgemeester ook weer op verjaardagsvisite kwam, werd zeker gewaardeerd.