Jan van Kleef

Vrolijkheid voor bewoners van de Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - De Lokkies brachten de bewoners van woonzorgcentrum de Schans zaterdag een dosis sfeer en gezelligheid. De familieband - bestaande uit Barbara Lok, Ina Lok, Kees Kranenburg en Gert Lok - speelde in de buitenlucht vrolijke nummers, om de ouderen een hart onder de riem te steken in deze coronacrisis.

De bewoners genoten vanachter het raam van het optreden, dat de muzikanten belangeloos brachten. Ook buiten stonden mensen te luisteren. “Mijn vader woont in de Schans”, vertelt Barbara. “We hadden het gevoel dat we iets moesten doen, omdat de mensen daar nu vanwege de coronacrisis de hele dag binnen zitten en ook geen balkonnetje hebben. Het is vreselijk.”

Peter Lekkerkerker verzorgde het geluid, op een geleende installatie van de Hervormde Kerk. De Lokkies speelden onder andere eigen muziek van Barbara, maar ook liedjes die in het teken staan van ‘75 jaar bevrijding’. “We hebben ook speciaal een nummer geschreven”, zegt Barbara. “Dat heet ‘Virus Het Leven’. Dat sloeg heel erg aan. Het is een gezellig, leuk liedje, waarmee we een beetje luchtigheid willen brengen in deze moeilijke tijden.”