Afbeelding
Gerrit Slurink

Nest van Canadese gans op geknotte wilg

Algemeen

HASSELT - Fotograaf Gerrit Slurink maakte eerder deze week een wandeling door de Brommert, het gebied van de kievitsbloemen.

"Het was een zeer winderige dag waar de kievitsbloemen allemaal in dezelfde richting waaiden; de paar wandelaars aankijkend die normaal zowat onder de bloem liggen om een foto te maken", schrijft hij. "Ik zet dit winderig fenomeen op de foto. Mijn oog viel toen op de prachtige gele walkant van het Zwarte Water. Een volle dotterbloemenpracht met geknotte wilgen en de Grote Kerk op de achtergrond. Het bijzondere wat ik gezien heb, was een nest van een Canadese gans op één van de geknotte wilgen."

Slurink schrok zich rot toen hij langs die wilgen liep en boven hem ineens een Canadese gans wegvloog. "Er stond een paaltje bij die wilg waar ik opklom. Door het fototoestel hoog te houden kon ik net een foto maken van wat ik zelf niet kon zien. Tot mijn verbazing leek het het nest van deze gans te zijn. Normaal broeden die in het riet maar deze had het destijds, schijnbaar vanwege het hoge water, hogerop gezocht. Bijzonder!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding