Afbeelding
Bas Wilberink

Hassailt 2022 schuift vanwege coronacrisis een jaar door

Algemeen

HASSELT - De coronacrisis gooit nu ook voor Hassailt roet in het eten, terwijl het vijfjaarlijkse maritieme evenement in de Hasselter binnenstad pas medio 2022 op de agenda stond. Door de coronamaatregelen kan de jaarlijkse erfgoedmanifestatie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) in Winschoten dit jaar niet doorgaan. Het bestuur heeft daarom besloten om haar deelname hieraan en andere evenementen een jaar door te schuiven. De zesde editie van Hassailt wordt daarom nu in 2023 gehouden.

“Het is jammer, maar het is niet anders”, zegt voorzitter Kees van der Klocht van Stichting Hassailt. “Het enige was dat we ook contact moesten zoeken met de zalmschouwers, maar ook zij komen graag in 2023. Het idee is om Hassailt dan weer in het laatste weekend van juli te houden. Qua financiën en sponsoring zou het wel eens gunstig kunnen uitpakken voor ons. Daar hoef je voorlopig namelijk niet mee aan te komen.”

2017

In 2017 vond de laatste editie plaats van Hassailt. Dat was toen een regenachtige editie, die van donderdag tot en met zondag tussen de 50.000 en 55.000 bezoekers op de been bracht in het centrum van Hasselt. Vier dagen lang lagen de grachten vol met zo’n 130 historische schepen van de LVBHB. Met de boten in het Zwarte Water er bij lag het totaalaantal boven de tweehonderd. Op het programma stonden verder meerdere demonstraties en activiteiten.