Geen coronabesmettingen meer op locaties IJsselheem
Geen coronabesmettingen meer op locaties IJsselheem brugmedia.nl

Geen coronabesmettingen meer op locaties IJsselheem

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Alle locaties van IJsselheem in Zwartewaterland zijn vrij van corona. Dat betekent dat er in de Schans, de Hazelaar en de Meente geen besmette personen meer zijn. Burgemeester Eddy Bilder meldde dat vrijdagavond in de uitzending van ZwartewaterFM. Ook zijn er al meer dan een week geen nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus opgedoken in Zwartewaterland.

Bilder is er dankbaar voor. “Het is voor het eerst in lange tijd dat de berichten op alle fronten erg gunstig zijn.” In de afgelopen dagen overleden ook geen mensen in Zwartewaterland aan het virus, voorzover bekend. “Dit stemt mij vrij positief.”

Buitensporten
Het buitensporten voor mensen van 18 jaar en ouder, wat nu weer mogelijk is, loopt goed. Volgens de burgervader zijn de buurtsportcoaches daarbij betrekken. “We roepen mensen op die ideeën hebben over het buiten sporten om contact op te nemen met de buurtsportcoaches. Dat geldt ook voor commerciële aanbieders.”

Terrassen
Terrassen bij restaurants en cafés mogen per 1 juni weer open. “We hebben een positieve grondhouding om die horeca ook de ruimte kunnen bieden om te starten met ondernemen en de schade weer een beetje in te halen. Daar zitten we als gemeente coöperatief en constructief in.”

Kerken
Kerken krijgen ook weer toekomstperspectief. Zij mogen vanaf 1 juni weer samenkomsten met 30 personen houden. “We willen met alle kerken in de gemeente in contact komen om te kijken hoe je de geboden mogelijkheden vorm kunt geven. Ik weet heel zeker dat juist binnen de kerken het besef groot aanwezig is dat als er wat gebeurt, het dan ook goed moet gebeuren.”

Basisregels
Bilder roept inwoners wel op om op de basisregels te blijven letten. “Voor je het weet kom je te dichtbij. Ik moet mezelf daarop ook corrigeren. We moeten die anderhalve meter afstand wel nemen. Dat doen we als nieuwe gewoonte waar we voorlopig nog wel even aan vastzitten.”