Afbeelding
Bas Wilberink

Zwembaden waarschijnlijk woensdag weer open

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De zwembaden in Zwartewaterland gaan waarschijnlijk volgende week woensdag (20 mei) weer open. Dat maakt burgemeester Bilder vrijdagavond bekend in de uitzending van ZwartewaterFM. In de baden zijn diverse maatregelen genomen vanwege het coronavirus.

De openstelling vanaf woensdag is ‘voor 99 procent zeker’, meldt manager Raymond Spijkerman in het programma. “Qua protocollen zijn we er klaar voor, maar wat betreft routing en desinfectiemiddelen moeten we nog wat binnen krijgen.”

De mensen moeten zich in de zwembaden houden aan de regels, benadrukt hij. De anderhalve meter afstand geldt ook in het zwembad, voor iedereen boven de 12 jaar. De douches mogen niet open voor publiek. “Het is nogal wat”, verzucht de manager. “Van 0-100 heb je mensen op bezoek, die meestal niet alleen komen. Kinderen mogen vaak niet alleen naar het zwembad.”

Er kunnen vooralsnog 30 mensen tegelijk terecht in de zwembaden. Die gaan daarvoor over op een reserveringssysteem. Reserveren kan waarschijnlijk direct na het weekend via de website. Daar wordt op dit moment de laatste hand aan gelegd. Na het reserveren moeten mensen meteen hun intreegeld betalen.