Hasselts Fanfare collecteert online
Hasselts Fanfare collecteert online brugmedia.nl

Hasselts Fanfare collecteert online

Algemeen

HASSELT - Hasselts Fanfare collecteert dit jaar online voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit vanwege de coronacrisis.

Jaarlijks zetten de leden en sympathisanten van Hasselts Fanfare zich in om te collecteren voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook wel de Anjeractie genoemd. Dit fonds ondersteunt bijzondere projecten en personen in diverse disciplines als beeldende kunst, monumentenzorg, dans, film, maar ook muziek. Mede dankzij bijdragen uit dit fonds heeft de Hasselter muziekvereniging de mogelijkheid om onder meer een goede opleiding te verzorgen, instrumenten aan te schaffen en de leden in uniform te steken.

In verband met de coronacrisis is er dit jaar geen deurcollecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, maar een digitale collecte. "Ook de cultuurwereld zit door de crisis in zwaar weer. Voor Hasselts Fanfare betekent dit dat er al maandenlang geen optredens verzorgd kunnen worden en de vereniging hierdoor flink wat inkomsten misloopt. Volgend jaar bestaat Hasselts Fanfare 125 jaar en de jubileumcommissie was al druk met de voorbereidingen van tal van activiteiten, waarbij de bevolking ook op fraaie concerten kan worden getrakteerd. Daarmee gaan uiteraard ook veel kosten gemoeid."

De vereniging heeft de toezegging gekregen dat de volledige opbrengst van de collecte dit jaar naar Hasselts Fanfare gaat omdat het Prins Bernard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat en voor de 75e keer de Anjeractie organiseert. "Het doneren is helemaal anoniem en veilig. U steunt Hasselts Fanfare toch ook?" Doneren kan via deze link.