Afbeelding
Bas Wilberink

Winkel in 't Olde Staduus heropent

Algemeen

GENEMUIDEN - De winkel in 't Olde Staduus in Genemuiden heropent vandaag (dinsdag) weer , na een tijdlang gesloten te zijn geweest door de coronacrisis.

Begin maart was 't Olde Staduus druk met het voorbereiden van NLdoet; het plannen van een extra schoonmaakbeurt van alle vier verdiepingen in het voormalige stadhuis. "De winkel, de bibliotheek, de zolder, de vergaderruimten, de trouwzaal en ga maar door. Het ging echter niet zoals we gedacht hadden. Corona gooide roet in het eten. NLdoet moesten we annuleren, de winkel moest dicht, alle activiteiten die op de agenda stonden, werden afgelast. Niets kon door gaan. Wel was er elke dag een bode die het gebouw in de gaten hield. Prettig voor de dinsdagmarkt."

Echter, het coronavirus liet ook de medewerkers van 't Olde Staduus niet met rust. "Er waren zieken. Sommigen werden beter. Maar we moeten verder zonder Siem van Dalfsen, hem moeten we missen. Wij gaan verder."

De bibliotheek is al een paar weken bezig met de uitleen. Zo hier en daar is er weer een kleine vergadering geweest. "Vandaag start dus de verkoop in de winkel weer (kaarten, advocaat). Ook kunnen weer allerlei brochures gehaald worden bij TIP (Toeristisch Informatie Punt), wandelkaarten, Christoffelpad, routes voor fietstochten en vlagjes. Welkom! Kom langs. Er zijn veranderingen, door de regels van de RIVM. Uiteraard moeten wij ook voldoen aan deze regels."

't Olde Staduus kan goed nieuwe medewerkers gebruiken. Zij doet een oproep. "Heb je tijd over en zou je die willen inzetten in 't Olde Staduus? Neem contact op via 06-22037035. Samen sterk."