Beweegactiviteiten voor jongeren in Zwartewaterland
Beweegactiviteiten voor jongeren in Zwartewaterland brugmedia.nl

Beweegactiviteiten voor jongeren in Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTSLUIS - Sinds 20 mei kunnen kinderen en jongeren in Zwartewaterland wekelijks meedoen aan beweegactiviteiten. Jongerenwerkers van Welzijn MensenWerk en de buurtsportcoaches willen met de activiteiten kinderen stimuleren om te bewegen en sporten.

De beweegmiddagen bestaan uit diverse onderdelen, bijvoorbeeld 'jeu-de-boule voetbal', een frisbee- en kubb-spel. Jongerenwerker Myrthe Lugtmeier: "Vorige week in Genemuiden zaten we met zestig deelnemers helemaal vol. We kregen veel positieve reacties. Kinderen, en ook ouders, zijn blij dat er weer wat in groepsverband gebeurt. Natuurlijk moeten we de coronamaatregelen in acht nemen, maar ook dan is er gelukkig weer veel mogelijk."

Voor de jongerenwerkers is het een goede manier om in contact te zijn met de jeugd. "We willen weten wat hen bezighoudt en waar ze behoefte aan hebben, juist in deze tijd van minder fysieke ontmoetingen."

Denise Homminga is een van de twee buurtsportcoaches die de beweegactiviteiten met de jongerenwerkers organiseert. "Wij maken onderdeel uit van het beweegteam van JOGG Zwartewaterland. Door de aansluiting bij dit landelijke initiatief wil de gemeente zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. De beweegactiviteiten zijn laagdrempelig en daarom ook gratis. Iedereen kan zo kennismaken met sporten. We organiseren het vaak samen met de verenigingen. Als jongeren meer interesse in een sport hebben, kunnen we ze makkelijk doorverwijzen."

Aanmelden

Woensdag was er een beweegactiviteit bij Voetbalvereniging Olympia '28 in Hasselt. De volgende activiteiten zijn op 10 juni in Zwartsluis en 17 juni in Genemuiden. Meer informatie volgt via de Facebook- en Instagram-pagina jongerenwerk_zwartewaterland. Aanmelden voor de beweegactiviteiten is verplicht: geef naam, leeftijd en telefoonnummer door via sport@zwartewaterland.nl. Voor vragen over deze en andere jongerenactiviteiten zijn de jongerenwerkers in Zwartewaterland bereikbaar: Myrthe Lugtmeier via 06-48467771 of m. lugtmeier@welzijnmw.nl en Tom Kisjes via 06-33350627 of t.kisjes@welzijnmw.nl. Of via Instagram jongerenwerk_zwartewaterland. Voor meer over het jongerenwerk: www.welzijnmw.nl/gemeente-zwartewaterland.