Afbeelding
Bas Wilberink

Veldschuur weer beperkt open onder voorwaarden

Algemeen

ROUVEEN/HASSELT - De deuren van De Veldschuur zijn sinds woensdag weer beperkt open en onder coronavoorwaarden. Zo mogen er maximaal twintig bezoekers tegelijk binnen zijn. Groepsrondleidingen en activiteiten vinden tot 1 september geen doorgang.

Bezoekers kunnen zonder reservering komen. "Wel hebben wij een deurbeleid", legt De Veldschuur uit op haar website. "Onze medewerker bepaalt of u toegang kunt krijgen. U maakt dan als het ware een afspraak aan de deur. Bij groepsontvangsten wordt uw naam genoteerd in een bezoekersregistratie."

Bij De Veldschuur mogen bezoekers buiten plaatsnemen op het terras zolang er zitplaatsen beschikbaar zijn. "Daarvoor is geen reservering nodig. Aan een tafel dient 1,5 meter afstand te worden gehouden, behalve als u tot hetzelfde huishouden behoort. Bij koorts of verkoudheidsklachten, bij uzelf of in uw huishouden, mag u niet op het terras zitten. Bestellen graag door een persoon per tafel bij de keukenbalie. Meteen afrekenen, per pin of mobiel. De bestelling kunt u meenemen op een dienblad."

De voorlopig aangepaste corona-openingstijden zijn woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Voor actuele openingstijden kan gekeken worden op de website van De Veldschuur (www.veldschuur.net) onder de button 'Wanneer open/gesloten?'. Op sommige dagen is de locatie namelijk verhuurd. De Veldschuur is dan niet toegankelijk voor publiek.

Daarnaast geldt nog een aantal maatregelen, die eveneens zijn te vinden op de website. "We realiseren ons dat deze regels gevolgen hebben voor de beleving, maar we rekenen op uw begrip."

De Veldschuur is overigens ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor klussen en de baliedienst. Kijk op de website voor meer info en contactgegevens.