Bezoekers weer welkom bij Korenmolen De Zwaluw
Bezoekers weer welkom bij Korenmolen De Zwaluw brugmedia.nl

Bezoekers weer welkom bij Korenmolen De Zwaluw

Algemeen

HASSELT - Korenmolen De Zwaluw in Hasselt is weer toegankelijk voor publiek. Zaterdag opende de molen aan de Stenendijk voor het eerst sinds de start van de coronacrisis haar deuren.

Toen het bericht kwam dat de molens per 1 juni weer open mochten voor het publiek, zijn de molenaars van De Zwaluw voortvarend te werk gegaan. Er werd een protocol opgesteld dat aan alle veiligheidsmaatregelen voldoet. Bezoekers komen nu via de grote deuren binnen en niet meer via de deur van het Pakhuis. Bij de ingang staat desinfecterende handgel en er mogen maximaal twee personen tegelijk naar binnen, tenzij het familieleden zijn. De volgende bezoekers mogen pas naar binnen als de anderen weer buiten zijn. Zaterdag waren drie molenaars aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden.

De molenaars van De Zwaluw hebben er zin in om weer bezoekers te ontvangen en te kunnen vertellen over hun molen. De eerste zaterdag waren het voornamelijk familieleden van de molenaars die een bezoek brachten aan de molen. "Maar de molenaars zijn ervan overtuigd dat dit snel zal veranderen en dat ook andere bezoekers hun weg weer weten te vinden naar De Zwaluw. De molen ligt aan een mooie fietsroute en mensen stappen graag af om de molen te bezichtigen. Met de openstelling voor bezoekers is ook de meelverkoop weer gestart."

De openingstijden zijn iedere zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.