Afbeelding

Collecte van Maag Lever Darm Stichting in Hasselt

Algemeen

HASSELT - In Hasselt wordt van 15 tot en met 20 juni een collecte gehouden voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). “De collecte wordt anders, maar gaat veilig door”, laat de organisatie weten.

“Corona heeft voor veel veranderingen gezorgd. Samen met andere collecterende fondsen is een manier gevonden waarop collectevrijwilligers veilig kunnen collecteren. Daar is de stichting erg blij mee, want de opbrengst van de collecte is een belangrijke bron van inkomsten waarmee wetenschappelijk onderzoek en voorlichting wordt gefinancierd.”

Dit jaar collecteert de MLDS niet met een gewone, maar een kartonnen collectebus. Daarop is een grote QR-code afgebeeld. “Er kan mobiel gedoneerd worden door de QR-code te scannen”, legt de stichting uit. “Hierbij kan de 1,5 meter afstand gewaarborgd worden. Contante donaties (gewoon geld) worden niet geaccepteerd.”

Er zijn straten waar dit jaar niet wordt gecollecteerd, dit omdat Hasselt ook collectanten heeft in de kwetsbare groepen en 70-plussers. “Zij collecteren niet. In deze straten worden flyers bezorgd met daarop ook de QR-code en het bankrekeningnummer van de MLDS, zodat u in ieder geval een bijdrage kunt doen.”