De Winterfair in 2019.
De Winterfair in 2019. Dorieke Mulder / Breman.net

Winterfair in Genemuiden gaat dit jaar niet door

Algemeen

GENEMUIDEN - De Winterfair in Genemuiden gaat dit jaar niet door. Dat hebben organisatoren Anneke van Dijk en Janneke ten Hove besloten. "We willen en kunnen de verantwoording momenteel niet nemen. Het risico is te groot door de coronasituatie."

De vierde editie van het evenement zou plaatsvinden op vrijdag 11 december. De organisatie had met Breman een hoofdsponsor, maar merkte dat er door de coronacrisis weinig animo bij standhouders is. “Mensen voelen zich onzeker over hoe de situatie in december zal zijn”, legt Van Dijk uit. “Misschien komt er ook wel een tweede coronapiek. We zijn met z’n tweeën verantwoordelijk en het kost veel tijd om te organiseren, naast onze banen. Het past momenteel ook niet bij de stemming die er door de coronacrisis is. We krijgen nooit de sfeer die we voor de Winterfair willen. Daarom hebben we nu besloten het af te lasten.”

Van Dijk en Ten Hove hadden met deze vierde editie verder door willen groeien. “We hadden al veel gedaan en geregeld”, vertelt Van Dijk. “We hadden vernieuwing en een andere invulling in gedachten. We willen altijd een stapje vooruit.”

2021

Maar dat stapje kan dus pas in 2021 worden gemaakt. Op de vraag of Genemuiden volgend jaar wél een Winterfair kan verwachten, antwoordt Van Dijk: “Absoluut! Bij een goede gezondheid en als het dan weer mag om evenementen te organiseren. Met Breman weer als hoofdsponsor."