Afbeelding
Jan van Kleef

Aangepaste 'haringparty' bij De Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - De jaarlijkse haringparty werd vrijdag ondanks de coronacrisis ook weer in De Schans in Zwartsluis gehouden. Deze keer niet in de grote zaal van het woonzorgcentrum, maar op de oprit bij de ingang.

Vrijdag ging officieel het nieuwe haringseizoen van start. Het coronavirus zette een streep door de traditionele haringparty’s in Nederland. Het eerste vaatje haring werd een dag eerder niet geveild, maar aangeboden aan de IC-zorgverleners van het Erasmus MC in Rotterdam. Vrijdagmiddag waren de zorgverleners en de bewoners van De Schans aan de beurt.

Om 15.30 uur stond het Urker Vispaviljoen in samenwerking met Stichting De Nieuwe Schans voor de deur van het Woonzorgcentrum om de jaarlijkse happening in aangepaste vorm te vieren. Het personeel bezorgde de geliefde zilte lekkernij op de kamers.

Voorafgaand aan het bezoek aan De Schans werd de haringparty bij het eigen Urker Vispaviljoen aan de Stationsweg gehouden en liet de haring zich daar goed smaken. Volgens Arie Noorloos is de nieuwe haring dit jaar 'heerlijk mals en vet en van topkwaliteit'. "Het kan niet beter", zo zeggen meerdere keurmeesters.

Het draaiorgel De Parel uit Meppel verhoogde de feestvreugde en speelde veel bekende liedjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding