Gerrit Slurink

Opnieuw openluchtdienst in Van Stolkspark

Algemeen

HASSELT - Na het overweldigende succes van de eerste editie van 2 augustus is er komende zondag, 30 augustus, om 10.00 uur opnieuw een openluchtdienst in het Van Stolkspark. De organisatie daarvan ligt bij de de Protestantse Gemeente Hasselt in wording Baak en Ichthus.

Vanwege het grote succes van de eerste keer, waar ruim 100 gasten aanwezig waren, mag opnieuw in overleg met de gemeente Zwartewaterland een openluchtdienst worden gehouden. In het park is bij de muziekkoepel meer dan voldoende ruimte om alle kerkgangers op veilige afstand van elkaar deel te laten nemen aan de dienst.

Voor de veiligheid zijn er een aantal belangrijke voorwaarden. Zo dient iedereen zich vooraf aan te melden, te tekenen bij aankomst en een eigen stoel mee te nemen. Om onderling geloop te voorkomen wordt iedereen door vrijwilligers naar een plaats begeleid. Tevens is het niet mogelijk om elkaar te kruisen. Om dat te voorkomen zijn er gescheiden looppaden.

Voorganger in de dienst is ds. W. Zaagsma. Voor wie niet naar de diensten wil komen maar deze graag online wil volgen is er via kerkdienstgemist.nl een rechtstreekse uitzending. De kerkenraad hoopt op een grote opkomst maar bovenal veilige dienst.

De muzikale begeleiding is verder uitgebreid, zo zijn er meer muzikanten en is de band Johannes bereid gevonden voor het ten gehore brengen van enkele nummers. De kerkenraad hoopt op een grote opkomst maar bovenal veilige dienst.

Aanmelden voor de dienst kan tot en met vrijdag 28 augustus door een e-mail te sturen aan wil.kappert@pknhasselt.nl onder vermelding van naam en aantal personen. Ook dienen mensen aan te geven dat zij en hun gezin gezond zijn.

Wanneer de dienst niet doorgaat, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, wordt dat bekendgemaakt aan de mensen die zich hebben aangemeld.

De inloop is vanaf 9.30 uur. Iedereen met een goede gezondheid is van harte welkom. Meer informatie over de openluchtdienst is te vinden op pknhasselt.nl.