Afbeelding
Erik Eenkhoorn

Provincie: brug Zwartsluis gaat er niet uit

Algemeen

ZWARTSLUIS - "Voor alle duidelijkheid, de brug ligt er niet uit. Er worden geen werkzaamheden uitgevoerd aan de twee bruggen. Wij voeren alleen werkzaamheden uit aan de aanliggende wegen", zegt woordvoerder Herman Dorgelo op vragen van De Stadskoerier over de wegafsluiting van de N331 en N334. In Zwartsluis ontstond de laatste dagen ophef over die afsluitingen, die overigens wel doorgaan. Daardoor zijn de bruggen niet altijd bereikbaar.

De weg is van het Agnieten College tot en met de rotonde Westeinde afgesloten van 2 tot en met 14 november. Vervolgens is van 16 tot en met 28 november het gedeelte vanaf de rotonde Grote Kranerweerd tot aan kruising De Nieuwesluis afgesloten.

In de laatste week van de werkzaamheden, van 7 tot en met 12 december, is de N331 afgesloten vanaf Hotel Zwartewater tot aan het Agnieten College. De kruising van de N334 met het Buitenkwartier/de Nieuweweg is dan ook afgesloten.

De provincie gaat tijdens de afsluitingen aan de slag met het vervangen van asfalt en opnieuw aanbrengen van markeringen. Rotondes worden opnieuw opgebouwd, de bermverharding wordt vervangen, hersteld of aangebracht en er worden kolken aangebracht voor de afvoer van water.

Kleine aanpassingen, aangedragen door de gemeente, krijgen een plek in het plan. Tegenover Hotel Zwartewater wordt een fietsoversteekplaats aangelegd ter hoogte van de bushalte. Ook komt er een voetgangersoversteekplaats bij de begraafplaats.

Tijdens de werkzaamheden gaat de pont tussen Zwartsluis en Genemuiden langer varen. Tussen 2 november en 12 december zijn de vaartijden op werkdagen van 5.00 ’s ochtends tot 0.00 uur ’s nachts. Op zaterdag vaart de pont vanaf 6.00 uur tot middernacht en op zondag van 8.00 uur tot middernacht. “In het weekend gaan we bekijken of dat nodig is”, zegt eigenaar Hendrik Schuitema. “En als het nodig is dan passen we ons daarop aan.”

De werkzaamheden worden uitgevoerd in zes fases. Aan het einde van elke fase wordt er op de zaterdag een deklaag van asfalt aangebracht met daarop de benodigde markeringen. Wanneer deze werkzaamheden gereed zijn die dag, zal het nieuw geasfalteerde weggedeelte weer worden opengesteld. Elke nieuwe fase zal starten op maandagochtend. In het geval van een fasering wisseling, betekent dit dat de doorgaande weg alleen even van zaterdagavond tot maandagmorgen vroeg open is.

Op 22 september is er een informatieavond in Hotel Zwartewater. Die wordt gehouden tussen 18.00 tot 21.00 uur. Om de adviezen van het RIVM te kunnen naleven is er een beperkt aantal plekken beschikbaar en moeten mensen een tijd reserveren als ze willen komen. Dat kan met maximaal twee personen per huishouden voor een lengte van twintig minuten. Reserveren kan via de website van de provincie, overijssel.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het project.