Werkzaamheden aan N331/N334 mogelijk toch 's nachts
Werkzaamheden aan N331/N334 mogelijk toch 's nachts brugmedia.nl

Werkzaamheden aan N331/N334 mogelijk toch 's nachts

Algemeen

ZWARTSLUIS - De provincie denkt erover na om de werkzaamheden aan de N331 en N334 ‘s nachts uit te voeren. Dat antwoordde gedeputeerde Bert Boerman woensdag op vragen van SGP-commissielid Lubbert Talen. Vandaag spreken gedeputeerde Boerman en wethouder Maarten Slingerland met elkaar over een oplossing.

Mogelijk komt er ook stil asfalt op de weg, ter compensatie van de nachtelijke werkzaamheden. Wel gaan de kosten in dat geval hoger uitvallen. 's Nachts werken is namelijk een kwart duurder en stil asfalt is dat ook.

Talen vroeg om aanpassingen in de werkzaamheden, omdat het dorp daardoor gespleten zou worden. Bevolking, ondernemers én gemeente hebben hier bezwaren tegen, merkte Talen woensdagmiddag op. Als de werkzaamheden ‘s nachts worden uitgevoerd, hoeft er zo weinig mogelijk gebruik gemaakt te worden van de omleidingsroute. “Het blijft echter een keus, geluidsoverlast bij nacht of veel mensen die omleidingsproblemen overdag hebben”, is vooralsnog de conclusie.

De SGP is tevreden met de antwoorden van de gedeputeerde. “De voorkeur lijkt uit te gaan naar nachtwerk, ook omdat ter compensatie daarvan stil asfalt gebruikt zou kunnen gaan worden”, aldus Talen. “We laten echter aan de gedeputeerde over om samen met de betrokkenen de oplossing met het meeste draagvlak te kiezen.”