V.l.n.r.: Rosa Koerhuis, Tim Koerhuis, Rens Huizing, Sergio Eenkhoorn en Bram Klaassen
V.l.n.r.: Rosa Koerhuis, Tim Koerhuis, Rens Huizing, Sergio Eenkhoorn en Bram Klaassen Aangeleverd

Geslaagden bij Hasselts Fanfare

Algemeen

HASSELT - Vijftien kandidaten werden een tijdje geleden getoetst in het gebouw van Hasselts Fanfare op onder meer muzikale begripsvorming, instrumentaal-auditieve technische vaardigheden en ritmische vaardigheden. Dat ging volgens de richtlijnen van het raamleerplan van de muziekbond KNMO.

Voor elk van de getoetste rubrieken moesten de kandidaten minimaal een 6 te behalen om te kunnen slagen. Aan het eind van de dag kon aan alle deelnemers het diploma overhandigd worden.

Van de eigen vereniging deden een zestal leden mee, waarvan Rens Huizing zijn D-diploma behaalde. “Een prachtig resultaat, want dit is het hoogst haalbare in de amateurmuziekwereld”, laat de fanfare weten. Uiteraard werden de kandidaten beloond met een presentje van de vereniging.

De slagwerkopleiding binnen Hasselts Fanfare wordt overigens verzorgd door de professionele leerkrachten Henri Timmerman en Henrike Palland. Naast de individuele lessen wordt door hen ook begeleiding gegeven aan de drie verschillende groepen binnen de slagwerkafdeling van Hasselts Fanfare, te weten de opstapdrumband, jeugddrumband en de A-drumband.

“Ben jij 8 jaar of ouder en wil jij dé opleiding om in de toekomst deel te nemen aan de optredens van een van Nederlands grootste drumbands? Neem dan contact op en laat je informeren naar de mogelijkheden.” Dat kan via e-mail: drumbandhasseltsfanfare@gmail.com.