Amnesty zoekt briefschrijvers

Algemeen

HASSELT - De werkgroep Hasselt van Amnesty International zoekt naar briefschrijvers, die onder andere overheden willen aanschrijven. “Om vrijlating te krijgen voor mensen die onterecht vastzitten omdat ze van hun mensenrechten gebruik maakten. Daarnaast worden gewetensgevangenen in veel landen bemoedigd door het sturen van een kaart”, legt de werkgroep uit in een persbericht.

In Hasselt is een groep van meer dan 100 briefschrijvers al jaren actief. Acht keer per jaar krijgen ze een voorgedrukte brief met enveloppe thuis bezorgd met informatie over de gewetensgevangene of de schending van mensenrechten waarvoor actie wordt gevoerd.

“Amnesty gelooft in het wapen van de pen. En terecht, regelmatig komt er goed nieuws binnen over verbeterde situaties of vrijlating van gevangenen. streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven”, schrijft de werkgroep. 

“Nu wereldwijd de mensenrechten meer onder druk komen te staan is het van belang dat zo veel mogelijk mensen meedoen aan schrijfacties. Daarom roepen we inwoners van Hasselt op om zich op te geven als briefschrijver. Wilt u meedoen? Uw inspanning kost hooguit 10 minuten per maand en uw bijdrage is 14 euro per jaar.”

Mensen kunnen zich per e-mail aanmelden op werkgroepamnestyhasselt@gmail.com met vermelding van naam en adres.