Afbeelding
Rodney Kersten

Opfriscursus verkeer voor senioren

Algemeen

GENEMUIDEN - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder. In twee bijeenkomsten van twee uur worden zij bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in het verkeer. Die vinden plaats in d’Overtoom in Genemuiden.

Dat gebeurt onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN. “Hierdoor kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer deelnemen. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen, zoals de e-bike, gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden”, volgens VVN. “Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enzovoorts.”

Tijdens de bijeenkomst is er de ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

De eerste bijeenkomst is op maandag 2 november 2020 van 19.30 tot 21.30 uur. De volgende bijeenkomst is een week later, 9 november, op dezelfde tijden. De senioren worden verwacht op beide bijeenkomsten.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. In verband met het coronavirus is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit. Die worden vanaf januari 2021 weer georganiseerd.

Aanmelden kan via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Zwartewaterland. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en een eventuele opgave voor de praktijkrit. Bellen voor meer informatie kan naar: 0575 – 510 144.