Afbeelding
Jeroen Tersmette

Hoogstambrigade plukt fruit met enthousiaste kinderen

Algemeen

HASSELT – “We hebben goud in handen met de boomgaard”, zegt Jeroen Tersmette. Met de Hoogstambrigade Zwartewaterland heeft hij vorige week fruit geplukt met negen kinderen van de buitenschoolse opvang ‘Kleurrijk’.

Dat vond plaats bij de boomgaard aan het Manegepad in Hasselt. “Pluk een appel en eet het op”, zegt Tersmette. “Dat geeft een hele andere beleving van vers fruit dan wanneer je het bijvoorbeeld in de supermarkt koopt.”

Ook groep 6 van basisschool Het Anker kwam vorige week fruit plukken. Die groep kwam met meester Erik Poetsma. “Negentien kinderen met hetzelfde enthousiasme als de andere groep. Dat is machtig mooi om te zien”, vindt Tersmette.

Het gaat overigens goed met de Hoogstambrigade. “In Genemuiden leveren wij appels voor Philadelphia in ’t Olde Staduus. Met een paar medewerkers daarvan hebben we vorige week appels geplukt aan de Zwanebloem.”

Enthousiast als hij is, gaat Tersmette ook de komende tijd door met plannen maken waaraan de Hoogstambrigade een bijdrage levert. Die plannen zijn gesitueerd in zowel Hasselt als Genemuiden. Daarover wordt in een later stadium meer bekendgemaakt.