Schoenendoosactie voor Roemenië
Schoenendoosactie voor Roemenië brugmedia.nl

Schoenendoosactie voor Roemenië

Algemeen

GENEMUIDEN - Evenals vorig jaar is er in Genemuiden weer een schoenendoosactie. “Graag willen wij de kinderen en gezinnen in Oradea en omgeving blij maken met gevulde schoenendozen”, laat Alinda Visscher van de organisatie weten.

“De families en kinderen hebben weinig of geen inkomen en leven in schrijnende omstandigheden. De situatie is door het coronavirus bij sommige familie nog heftiger geworden. Ze hebben weinig eten en drinken, en de winters zijn er erg koud. Er is vaak een te kort aan brandstof”, zegt ze. “De mensen hebben behoefte aan warme kleding. De kinderen hebben ook geen of nauwelijks speelgoed. Ze zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos. Het is heel mooi om te zien hoe blij de kinderen en mensen zijn wanneer ze een doos krijgen uit Nederland.”

In de schoenendoos mogen: tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, zeep, snoep (geen drop), chocolade, kleurboek, kleurpotloden, sokken, sjaal, knutselproducten of zelfgemaakte knutselwerkjes. In de doos voor arme gezinnen: rijst, macaroni, tonijn, maïs, olie, thee, koffie, snoep, chocoladepasta, verzorgingsmiddelen en houdbare producten.

De doos mag een waarde van maximaal 10 euro hebben. “Graag duidelijk op de doos zetten of deze voor een jongen/meisje is en welke leeftijd. De doos mag versierd worden.”

Schoenendozen kunnen ingeleverd op zaterdag 31 oktober en zaterdag 14 november op de Nijverheidsstraat 15a in Genemuiden. Dat kan tussen 9.30 en 12.00 uur.