Ondernemer Genemuiden krijgt dwangsom voor overtreding Drank- en Horecawet
Ondernemer Genemuiden krijgt dwangsom voor overtreding Drank- en Horecawet brugmedia.nl

Ondernemer Genemuiden krijgt dwangsom voor overtreding Drank- en Horecawet

Algemeen

GENEMUIDEN - Een ondernemer, gevestigd op het industrieterrein in Genemuiden, heeft een dwangsom opgelegd gekregen vanwege overtreding van de Drank- en Horecawet. Oorspronkelijk kreeg hij er ook een voor overtreding van het bestemmingsplan, maar dat werd na bezwaar ongegrond verklaard.

“De ondernemer stelt zijn bedrijfskantine structureel beschikbaar aan personen om elkaar te ontmoeten en (alcoholhoudende) dranken/spijzen te nuttigen”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. Dit leidt tot de nodige geluidsoverlast.

Volgens het geldende bestemmingsplan is het daarnaast verboden om de kantine te gebruiken op een manier die in strijd is met de bedrijfsbestemming. “Het gebruik van een bedrijfspand voor andere doeleinden dan de bestemming aangeeft (bijvoorbeeld als ontmoetingsplek voor jongeren en/of horeca) is niet toegestaan”, aldus de woordvoerder.

Op straffe van een dwangsom heeft de gemeente hem nu gelast om de ‘strijdige activiteiten’, zoals de gemeente ze omschrijft, te beëindigen. Over de hoogte van de dwangsom doet de gemeente geen mededelingen.