Enrico Kolk

Kindcentrum Bogerman neemt afscheid van juf Westhoff

Algemeen

GENEMUIDEN - Na 40 jaar in het onderwijs, waarvan 36 jaar op de Johannes Bogermanschool in Genemuiden, zit het erop voor juf Marry Westhoff. Ze gaat met pensioen. Donderdagmorgen nam ze afscheid van de school en 'haar' groep 3.

De juf kreeg een hartelijke welkom van de hele school, die met feestbogen voor haar klaar stond. Samen met haar man Gerard fietste ze daar onderdoor. Daarna namen de leerlingen plaats op het plein en kreeg Westhoff een zitplaats in een bijzondere stoel aangeboden.

Met verschillende spelletjes moest ze haar cadeautjes vervolgens ‘verdienen’. Het eerste spel, krantenmeppertje, was haar op het lijf geschreven. “Juf Westhoff was altijd heel druk met de krant”, legt een van de collega’s uit.

In de achterliggende jaren zijn er zo’n 700 leerlingen uit Genemuiden geweest die ze heeft leren lezen en schrijven. Die krijgen vanmiddag, samen met de ouders van de leerlingen die nu op de school zitten, tussen 17.30 en 18.30 uur de gelegenheid om haar te ontmoeten met een drive-in receptie. Een normale receptie is door de omstandigheden niet mogelijk.

“Wie dat mist, kan een brief schrijven”, zegt directeur Marida de Leeuw. “Ze heeft immers veel mensen leren lezen en schrijven.”

Helemaal weg is Westhoff nog niet. Ze blijft op Kindcentrum Johannes Bogerman betrokken als invaldocent.