Kinderboekenweek over het thema geschiedenis
Kinderboekenweek over het thema geschiedenis brugmedia.nl

Kinderboekenweek over het thema geschiedenis

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Van 30 september tot en met 11 oktober staat in de bibliotheek het thema ‘geschiedenis’ centraal, onder het motto ‘En toen?’ Dat gebeurt in het kader van de Kinderboekenweek.

“Tijdens deze Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken”, laat de bibliotheek weten.

Ook dit jaar is er weer een speciaal aanbod gedaan aan alle basisscholen in Zwartewaterland vanuit het thema van de Kinderboekenweek. Evenementenbureau De Regelaardij uit Hasselt ontwikkelde het interactieve klassenspel ‘Het mysterie van het nimmer geschreven boek’. Een spel vol spanning, goede samenwerking en leesbevordering dat leerlingen gegarandeerd alle hoeken van de bibliotheek (van toen en nu) laat verkennen. Tijdens het spel komen de leerlingen ook in aanraking met de geschiedenis van geschriften, taal, monnikenwerk, het Romeinse Rijk, China en de boekdrukkerij.

In alle bibliotheken kunnen kinderen tijdens de openingsuren deelnemen aan een fotoquiz en een tijdreisquiz waarmee ze een prijs kunnen winnen. De formulieren daarvoor zijn te vinden in de bibliotheken. Uit alle ingeleverde quiz formulieren met de juiste antwoorden zal per Bibliotheek een winnaar worden getrokken.

Ook kunnen kinderen een kleurplaat ophalen om thuis mee aan de slag te gaan en zijn ze in de bibliotheek in Hasselt welkom op woensdagmiddag 7 oktober om 15.00 uur voor een poppenkastverhaal dat in het teken staat van geschiedenis.