Het voormalige schoolgebouw
Het voormalige schoolgebouw Foto: Archief

Voormalig gebouw OBS Genne omgebouwd tot twee woningen

Algemeen

GENNE – Het voormalige schoolgebouw van OBS Genne wordt omgebouwd tot twee woningen. Daarvoor is althans een vergunning aangevraagd.

Aan de verbouwing zitten diverse haken en ogen. Het gebouw, dat gebouwd is in 1870, is vanwege de historie en de karakteristieke vormgeving aangewezen als gemeentelijk monument. “Dit houdt in dat er aanbevelingen zijn gedaan bij een transformatie en er aandacht dient te worden besteed aan karakteristieke elementen”, werd bij de verkoop bekendgemaakt.

Bij de verkoop was de gemeente bereid om medewerking te verlenen aan aanpassing van de bestemming in: wonen met een Bed en Breakfast, wonen met een bedrijf aan huis in de lichtste milieucategorie of de bestemming wonen met maximaal twee woningen. Voor die laatste optie lijkt nu te zijn gekozen.

Voor het kopen van het voormalige schoolgebouw was het mogelijk om in te schrijven. Inschrijvers moesten daarbij aangeven welke bestemming zij willen geven aan het object, met een korte beschrijving van het toekomstige gebruik. Ook moesten zij noteren voor welke onvoorwaardelijke inschrijfprijs ze het gebouw wilden kopen. Voor zowel de bestemming als voor de inschrijfprijs werden door de gemeente punten toegekend. Op basis van het puntentotaal heeft de toewijzing plaatsgevonden.

Zo’n 100 vierkante meter is buiten de verkoop gelaten. Dat is bestemd voor een door de gemeente in te richten speelplek. De exacte locatie van die speelplek wordt aangewezen in samenspraak tussen de gemeente en de koper.

De school sloot in 2019 de deuren, allerlei acties van ouders van leerlingen ten spijt.

De koper van het pand was niet bereikbaar voor commentaar.