De vernielingen in beeld
De vernielingen in beeld Foto: Instagram/Charissa Borgmeier

Vernielingen, scheldpartij en afvaldump in Hasselt

Algemeen

HASSELT - De politie krijgt de laatste tijd veel meldingen van vernielingen. Die concentreren zich voornamelijk in Hasselt. De wijkagent, Charissa Borgmeier, meldt dat op Instagram.

Bij molen De Zwaluw zijn een lamp en een regenpijp vernield container op de kop gegooid. Ook is er een bordje met het opschrift ‘nooduitgang’ gestolen.

Bij basisschool De Driemaster is een hekwerk vernield. Dit hekwerk is geplaatst om de allerkleinsten op het schoolplein te houden, zodat ze niet bij het water kunnen komen. “Heb je tijdens het vernielen nagedacht over de eventuele gevolgen?”, vraagt Borgmeier.

Haar collega's controleerden ‘s nachts een aantal jongeren naar aanleiding van een melding. “Hierbij werden zij van een afstand uitgescholden voor k*nkerwouten en je k*nkermoeder. Diep triest.”

De politie vraagt wie iets gehoord of gezien heeft van de vernielingen? “Was uw zoon of dochter op pad?”

Ook heeft Borgmeier een oproep voor de vandalen: “Ben je zelf betrokken bij bovenstaande? Wees dan ook zo flink om je te melden, dan kunnen we het erover hebben.”

Op de Facebookpagina van molen De Zwaluw werd vorige week al een oproep gedaan aan jongeren. “Hé jongere van Hasselt. Wil je lekker achter de molen zitten, maak gebruik van de picknickbanken die we speciaal voor jullie hebben laten staan. Voor afval kun je gebruik maken van de grijze container die we daar voor je hebben neergezet.”

Het Facebookbericht eindigt met het begin van een bekend gezegde: Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de eigenaar de schillen en de dozen.