Afbeelding
Beeld: Aangeleverd

Speuren naar gluurpietjes in Hasselt

Algemeen

HASSELT – Naast de pietenjacht kunnen kinderen nu ook een gluurpietentocht lopen door Hasselt. Een groot deel van de winkeliers en ondernemers van het centrum Hasselt heeft namelijk met Sinterklaas afgesproken dat ze ervoor gaan zorgen dat er op een heleboel plekken bij hen gluurpietjes mogen verblijven.

“Nu de intocht niet kan plaatsvinden in ons mooie Hasselt heeft zowel de commissie Sinterklaas Hasselt in samenwerking met de Oranjevereniging en de winkeliers een aantal acties die elkaar mooi versterken”, laten zij weten.

Voortbordurend op een landelijk initiatief van de gluurpietjestocht hebben de winkeliers en ondernemers van het centrum van Hasselt dus met Sinterklaas afgesproken dat vanaf vanmiddag een ware gluurpietenspeurtocht is.

Inwoners uit Hasselt kunnen deze tocht versterken door zelf gluurpieten of knutselwerken van gluurpieten voor het raam te hangen. Vanuit de commissie Sinterklaas Hasselt is er op Facebook een Doeboek te downloaden waarin men de gluurpieten kan turven.

Er volgt ook een plattegrond om nog iets gerichter te kunnen speuren door Hasselt. “Ben je minder creatief of wil je een net zo’n prachtige piet als de winkeliers hebben? Dan is deze ook vanaf maandagmiddag te verkrijgen bij Vivant te Hasselt.”

De spelregels en andere nieuwtjes komen beschikbaar op de Facebookpagina ‘gluurpietjes speurtocht Hasselt’. De gluurpieten zijn hier te vinden.

Enrico Kolk