Groep 6 door het dolle heen
Groep 6 door het dolle heen Foto: Enrico Kolk

Dolblije groep 6 van Het Anker mag naar het drukkerijmuseum

Algemeen

HASSELT – Groep 6 van CBS Het Anker raakte vrijdagmorgen even door het dolle heen. Met het klassenspel ‘Het mysterie van het nimmer geschreven boek’ eindigden ze als winnaar. Even daarvoor werd groep 7 van dezelfde school al uitzinnig toen bleek dat die leerlingen in de top-5 beland waren.

De leerlingen deden mee aan het spel vanuit de Kinderboekenweek. Ze kregen daar een opzet voor een verhaal dat eindigde met ‘En toen…’. Leerlingen konden vervolgens het verhaal afmaken en werden daarbij beoordeeld op snelheid en kwaliteit. Groep 6 was niet alleen erg snel, maar liet zich ook van de meest creatieve kant kennen.

Zij winnen een klassenuitje naar het drukkerijmuseum in Meppel. Die bekendmaking kon op veel enthousiasme rekenen. Meester Erik Poetsma had echter nog wel een vraag: “Hoeveel klassen deden er mee?”

Dat waren er bijna 40, zegt Henny Bosman van de bibliotheek. De beide groepen van de school blonken dus behoorlijk uit. Het spel werd ontwikkeld door Marieke Galgenbeld van evenementenbureau De Regelaardij. “Een spel vol spanning, goede samenwerking en leesbevordering dat leerlingen gegarandeerd alle hoeken van de bibliotheek (van toen en nu) laat verkennen”, omschrijft de bibliotheek dat.

Tijdens het spel kwamen de leerlingen ook in aanraking met de geschiedenis van geschriften, taal, monnikenwerk, het Romeinse Rijk, China en de boekdrukkerij. De verhalen van de verschillende scholen worden in de komende tijd tentoongesteld in de Hasselter bibliotheek.


Ook groep 7 gaf blijk van veel enthousiasme - Foto: Enrico Kolk

Enrico Kolk