Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Doet de NOS ook mee met de fotowedstrijd van de pietenjacht?

Algemeen

HASSELT – Luchtig nieuws is in tijden van corona altijd welkom. Dat vinden wij bij De Stadskoerier niet alleen, maar ook het NOS Radio 1-journaal is daarvan overtuigd.

Medewerkers van de NOS kregen er lucht van dat Hasselter kinderen nu op pietenjacht kunnen, nadat eerder dit jaar de berenjacht niet alleen landelijk, maar ook in Hasselt een succes was.

In de Pietenzoektocht ging de reporter op pad met een aantal kinderen die hem brachten bij de dagbesteding van Woonzorgcentrum De Hazelaar, waar een van de begeleiders en een van de cliënten vertelden over het Pieten zoeken. Vervolgens werd er verder gezocht bij de Oude Jan en de Kalkovens. 

Het was nog best even zoeken voordat er wat pietjes opdoken. Om de zoektocht te vergemakkelijken, én dus mee te doen, kunnen Hasselters pietjes downloaden en printen vanaf www.sinterklaashasselt.nl / of https://www.facebook.com/SinterklaasHasselt. Ook is aanschaffen mogelijk bij Vivant Hasselt.

Er is ook een fotowedstrijd verbonden aan de pietenjacht. Meedoen is heel gemakkelijk: maak een leuke foto van de activiteit, luidt de opdracht. “Dat kan van alles zijn, tijdens het knutselen met het doeboek, van je versierde raam met de gluurpietjes of van de speurtocht zelf. Alles is mogelijk”, zegt Sinterklaas. De foto kan gemaild worden naar: sint@sinterklaashasselt.nl voorzien van naam en telefoonnummer. “Wie weet krijgt jouw foto een plaatsje op onze facebookpagina Sinterklaashasselt.” Op 5 december vindt de trekking plaats en is er voor de winnaars een verrassing.

Enrico Kolk