De nieuwe in- en uitrit
De nieuwe in- en uitrit Foto: Enrico Kolk

Bijna 500 handtekeningen tegen nieuwe uitrit

Algemeen

HASSELT - Al bijna 500 handtekeningen trok de petitie tegen de nieuwe uitrit bij Breman aan de Zwartewaterweg. “Dat is veel”, vindt initiatiefnemer Jan Bruinenberg.

Een burgercomité stuurde een brief inmiddels naar de fracties van de Provinciale Staten. Daarin uiten zij hun zorgen over het ontstaan van de ‘verkeersonveilige situatie’ bij de bedoelde nieuwe uitrit.

“De hele gang van zaken met betrekking tot het voorlopig vergunnen van de uitrit verdient zeker geen schoonheidsprijs”, zegt Bruinenberg. “De firma Breman is hierin niets aan te rekenen. Zij hebben de juiste weg gevolgd met betrekking tot de aanvraag van de in- en uitrit.”

Het is de provincie die niet goed gehandeld heeft, vindt Bruinenberg. De groep verontruste burgers hoopt dat er een overleg kan komen tussen de belanghebbende partijen. Om de zorgen over de verkeerssituatie op de Veerweg bij het zwembad weg te nemen, stellen zij een andere oplossing voor. “Het afsluiten van de Veerweg van alle autoverkeer”, legt Bruinenberg uit. “Hier kunnen dan extra parkeerplaatsen worden aangelegd voor de recreanten.”

Al het bestemmingsverkeer naar Breman kan dan gebruik maken van de Industrieweg. Hierdoor is er geen noodzakelijkheid meer voor een nieuwe in- en uitrit op de N331. “Het samenbrengen van allerlei verkeer maakt de nieuwe T-splitsing extra gevaarlijk”, vindt Bruinenberg. “We moeten geen extra weg meer aanleggen waar je fietsers, auto’s en vrachtverkeer samen brengt.”

De bezwarentermijn van 6 weken eindigde op 3 november. De bekendmaking vond echter pas plaats op 17 november. “Inmiddels is de groep verontruste burgers ook naar de Ombudsman gestapt en heeft melding gemaakt van onbehoorlijk bestuur.” Belanghebbenden konden nog wel bezwaar aantekenen.

“De provincie doet er nu alles aan om te kijken of zij vindt dat de bezwarenaantekenaars wel of geen belanghebbende zijn. Maar het was beter om met elkaar om tafel te gaan om te zoeken naar een verkeersveilige oplossing”, vindt Bruinenberg. “Als de in- en uitrit wel wordt vergund, is het wachten op ongelukken.”

De petitie is te vinden op http://petitie24.nl/s3376.

Enrico Kolk