Afbeelding
Enrico Kolk

Winkels Genemuiden langer open tegen drukte

Algemeen

GENEMUIDEN - Winkeliers van de Genemuider Ondernemersvereniging (GOV) verruimen hun openingstijden. Daarmee willen zij drukte in de Sinterklaasperiode tegengaan.

“We merken dat mensen wel Sinterklaas en Kerst gaan vieren”, zegt Anneke van Dijk. “Sommige mensen worden wat makkelijker met de regels. Maar er zijn ook mensen voorzichtig en heel fanatiek met het houden van afstand.”

Winkeliers merken dat er daardoor mensen wegblijven bij de winkels. “Die worden gewoon een beetje bang, omdat ze vinden dat mensen niet goed op de regels letten”, legt Van Dijk uit. Ze doet daarom de oproep: kom niet allemaal tegelijk bij de winkels.

Om het winkelend publiek te kunnen spreiden, begint de GOV met feestmaand-koopavonden. De winkels zijn dan extra geopend van 18.00 tot 20.00 uur. De eerste is morgen (donderdag), gevolgd door vrijdag. Ook volgende week donderdag en vrijdag zijn de winkels langer open. Tegen de kerstdagen herhaalt zich dat, dan op donderdag 17, vrijdag 18, dinsdag 22 en woensdag 23 december.

Enrico Kolk