Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Recordpoging: een kilometer pindaketting bij de Veldschuur

Algemeen

ROUVEEN – Het moet een wereldrecord worden, bij de Veldschuur. De langste pindaketting ter wereld, van maar liefst een kilometer. Het huidige record, 566 meter staat op naam van twee basisscholen uit Delft. “Dit kunnen wij natuurlijk verbreken”, schrijven medewerkers in een persbericht.

“Met de scholen, verzorgingstehuizen ,organisatie en particulieren willen we zaterdag 30 januari 2021 proberen het record van de langste pindaketting te verbreken”, aldus de Veldschuur. Via en formulier kunnen mensen zich aanmelden om mee te helpen bij de recordpoging.

“Rijg een ketting van pinda’s”, luidt de opdracht. Alle pindakettingen worden ingeleverd bij de Veldschuur en daar opgehangen. “Door de coronamaatregelen weten we nog niet precies hoe we het inleveren gaan organiseren.” Dat wordt later bekendgemaakt.

Voor de recordpoging mogen alleen doppinda’s worden gebruikt en die mogen alleen in verticale houding worden geregen. “Gebruik geen ijzerdraad, maar wol of katoen”, adviseert de Veldschuur. Iedereen die meedoet moet zelf zorgen voor de materialen en pinda’s.

Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met Hanneke Rademaker (038 - 477 2734 / info@veldschuur.net), Carin Erkens of Wicher Hoeve. Aanmelden voor het rijgen van pinda’s kan hier.

Enrico Kolk