Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Kerkzaal in de Meente vernieuwd met opbrengst van bingo

Algemeen

GENEMUIDEN – De ‘stille tijd’ in de Meente is gebruikt om ‘De Stadskamp’, beter bekend als de kerkzaal, een make-over te geven. Dat gebeurde met de opbrengst van de Superbingo, georganiseerd door Stichting Welzijn. Dat die gehouden werd, lijkt in een ver verleden te zijn, aldus de stichting.

“Er waren prachtige prijzen te winnen, gesponsord door onze lokale middenstand en het bedrijfsleven. Dit trok zoveel mensen dat er stoelen moesten worden bijgezet, de zaal was vol. Wat een belangstelling”, schrijft de stichting in een persbericht.

De opbrengst van de bingo was bedoeld voor het aanpassen van het terras en de ruimtes voor algemeen gebruik. Er werd gekeken naar de mogelijkheden voor (verplaatsbare) windschermen en/of bloembakken, zodat bewoners in de luwte van buiten zitten kunnen genieten.

En toen kwamen de coronamaatregelen. Alles kwam stil te liggen, de deur ging op slot. Het bestuur besloot toen om ‘De Stadskamp’ te gaan verbouwen.

Deze zaal wordt veel gebruikt: weeksluitingen, PCOB, ouderenmiddag, sport, koersbal, lezingen en vergaderingen, tentoonstellingen, condoleance- en uitvaartbijeenkomsten, echt een multifunctionele ruimte.

Doordat alle activiteiten afgelast waren, ontstond de mogelijkheid dit zonder veel overlast voor de betrokken partijen te doen.

“We hadden niet kunnen denken dat op dit moment van schrijven nog niemand van de mooie nieuwe inrichting heeft kunnen genieten”, aldus de stichting. “Op de vloer ligt prachtig tapijt, voor de ramen hangen nieuwe in-betweens, waar nodig is het schilderwerk bijgewerkt.”

Ook het gehele meubilair is vervangen. “Daardoor heeft het geheel een eigentijdse maar ook gezellige uitstraling gekregen. Ook heel mooi geworden is de bestickering van de deuren, met herkenbare foto’s uit Genemuiden.”

De dank aan de sponsors is groot. “Zonder deze ter beschikking gestelde prijzen en gelden was het nooit zo’n groot succes geworden.”

De stichting hoopt in de loop van 2021 weer te kunnen starten met activiteiten, zodat mensen een kijkje kunnen nemen in de vernieuwde zaal. Stichting Welzijn blijft zoeken naar mogelijkheden om ook het terras nog aan te pakken.