Afbeelding

Raadscolumn PvdA: Gelijke kansen voor iedereen!

Algemeen

Luisteren naar een gemeenteraadsvergadering? U zult het waarschijnlijk niet (al te vaak) doen. Voor mij als raadslid is het daarom de vraag hoe ik u moet laten zien waar wij ons als PvdA voor inzetten en wat we voor u bereiken.

Deze column is een goede mogelijkheid om u wat meer te laten zien van waar wij voor staan en wat onze inzet in de gemeenteraad is. Kort gezegd: gelijke kansen voor iedereen!

Wat betekent dit dan in het geval van Zwartewaterland vraagt u zich wellicht af? Een paar voorbeelden uit het afgelopen half jaar: Veel mensen redden het niet alleen. Mantelzorg is in onze gemeente van onschatbare waarde voor hen die hulp nodig hebben.

Om het mantelzorgen vol te houden, is waardering zeer belangrijk. PvdA Zwartewaterland heeft daarom een motie in de raad ingediend om het mantelzorgcompliment te behouden.

Veiligheid in het verkeer is belangrijk voor alle deelnemers. Dit geldt zeker ook voor een groot deel van onze jeugd die op de fiets naar Zwolle op school gaat. Vandaar dat we erg schrokken toen er werkzaamheden begonnen voor een nieuwe uitrit op de Zwartewaterweg, over het fietspad van de brug af heen. Zeer gevaarlijk.

Na het stellen van vragen, het alarmeren van college en raad, hebben we in de afgelopen raad een motie ingediend waarin richting provincie – de vergunningverstrekker – nog eens werd aangegeven dat de gemeente Zwartewaterland tegen deze uitrit is. De provincie is gealarmeerd en zal de situatie nogmaals zeer serieus bekijken.

“Kunst is zuurstof voor het hart en voedsel voor de geest.” Koning Willem Alexander kan het mooi zeggen, maar we hebben allemaal juist in de afgelopen periode ervaren hoe het voelt als de cultuur wegvalt.

Voor ons als PvdA is het belangrijk dat kunst en cultuur in allerlei vormen voor iedereen toegankelijk is. Zowel in vorm, als in kosten. Daarom hebben wij er bij het sluiten van het nieuwe coalitieakkoord er voor gepleit om extra middelen beschikbaar te stellen voor de toegankelijkheid van cultuur én voor het behoud van de lokale evenementen.

Zomaar drie voorbeelden uit de afgelopen periode, waar wij ons voor hebben ingezet. Natuurlijk doen we dat niet alleen. Gelukkig zijn alle drie voorstellen unaniem aangenomen. Dit sterkt ons, om ons ook in de komende periode volop te blijven inzetten voor gelijke kansen voor iedereen. U en jij bent het waard!

Astrid Dijkstra,
fractievoorzitter PvdA Zwartewaterland