Afbeelding
Beeld:Tingey Injury Law Firm via Unsplash

Avondklok blijft -in ieder geval tot vrijdag- gelden en daar is niet iedereen blij mee

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De rechter heeft rond 20.30 uur uitspraak gedaan: de avondklok blijft in stand tot in ieder geval vrijdag. Niet iedereen uit Zwartewaterland is er blij mee dat de avondklok nog geldt.

Vrijdagmorgen dient het hoger beroep waarin inhoudelijk wordt ingegaan op het al dan niet afschaffen van de avondklok.

De Stadskoerier vroeg mensen vandaag naar hun mening over de beslissing van de rechter vanmorgen om de avondklok wel af te schaffen. Maurits Eenkhoorn noemt die ‘Helemaal goed!’. “Het was een buitenproportionele maatregel die niet uit te leggen is. En blijkbaar ziet de rechter het ook zo.” 

Frans Withaar kijkt er anders naar. “Aan de ene kant mooi dat ‘ie weg is, aan de andere kant hij diende wel ergens voor. Al kun je daar ook weer flink over discussiëren, ga ik mooi niet doen.”

Hilja Klaver-Vos heeft geen probleem met de avondklok. “Maar ik zie het nut er ook niet van”, reageert ze via Facebook op De Stadskoerier. Jan van ‘t Noordende was vanmorgen nog blij met de beslissing: “Top weg d’r mee.”  

Henry Lindeboom kan er wel om lachen. “Laat ze hem maar afschaffen en de ochtendklok inzetten. Niet eerder de deur uit als 8 uur”, lacht hij. Arjan Kleppers is er kort over: “Gewoon afschaffen, heeft geen toegevoegde waarde.” 

Gerrie Franken (uit Amsterdam, voorzover bij de redactie bekend dus niet uit Zwartewaterland) neemt ook de moeite om De Stadskoerier te mailen. “Er is iets heel anders aan  de hand in Nederland. En dat mogen we niet weten.Vandaar dat ze de avondklok in stand willen houden.Wat haat ik rutte,de jonge en grappehuis.Hebben heel veel doden op hen geweten.Erg heel erg.”

Enrico Kolk