Koningsdag in Hasselt in 2018.
Koningsdag in Hasselt in 2018. Foto: Joke Mulder

Hasselter Oranjevereniging heeft zowel fysieke als online activiteiten voor Koningsdag

Algemeen

HASSELT - Oranjevereniging Hasselt geeft een draai aan het bekende programma voor Koningsdag. Net als vorig jaar organiseert Oranjevereniging Hasselt enkele (online) activiteiten.

“Voor de kinderen organiseren we een gave kleurwedstrijd”, laat het bestuur weten, dat een oproep aan alle kinderen doet om deze in te leveren bij woonzorgcentrum De Hazelaar. Daar worden te kleurplaten aan een lange slinger in de gang gehangen.

Ook is er weer een online wedstrijd: Wie versiert zijn/haar fiets het mooist? “Maak een foto van je versierde fiets en plaats hem online op onze speciale Facebookpagina om deel te nemen aan deze virtuele optocht, en win een leuke prijs.”

Voor de kleedjesmarkt is er ook een oplossing: die is online. “Leg allemaal een kleedje voor je huis en plaats een foto met je spullen op onze Facebookpagina. Geïnteresseerden kunnen dan zien wat je te koop aanbiedt en een afspraak maken om bij langs je komen.”

Voor de sportievere inwoners zorgt de Hasselter oranjevereniging ook voor activiteiten. “Voor de mensen die graag fietsen hebben we een mooie fietsroute gemaakt.” De route is te vinden op de website en starten is mogelijk vanuit Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden.

Voor de hardlopers/wandelaars is er samen met Trainingsgroep het Zwartewater een virtueel alternatief opgezet voor de Koningsloop. Kijk hiervoor op de site www.koningsloophasselt.nl

Op Koningsdag komen er samen met Oranjevereniging Zwartsluis en Genemuiden nog enkele activiteiten. Die zijn binnenkort te vinden via Facebook en Instagram.

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws van de vereniging, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de website: www.oranjevereniging-hasselt.nl of via Facebook en Instagram.

Enrico Kolk