Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Hemelvaartsweekend brengt stroom toeristen naar Hasselt

Algemeen

HASSELT - De levendigheid in de binnenstad van Hasselt is al geruime tijd onderwerp van gesprek. Met het Hemelvaartsweekend is in elk geval wel gebleken hoe mensen de weg naar de hanzestad weten te vinden. 

“Ik nam Hemelvaartsdag aan het eind van de middag wat foto’s van de camperplaats in Hasselt op het Diamanten Bolwerk”, vertelt fotograaf Gerrit Slurink. “Deze was met een kleine veertig campers zeer goed bezet. De mensen genoten van de locatie aan het Zwartewater”, zag hij. 

Slurink nam een twee verschillende foto’s en wilde weer zijns weegs gaan. “Toen ik weer richting huis liep kwam er net een zeeschip aanvaren. Een zeldzaam verschijnsel op het Zwartewater”, zegt hij. “Het bleek de Hendrika Margaretha met als thuishaven Hasselt te zijn. De Hasselter vlag hing dan ook in top.”

Het schip is voor het eerst in Hasselt voor een bepaald onderhoud. “Familie en bekenden stonden het schip al op te wachten en ook de gasten van de campers genoten van het schouwspel waarbij het schip ter hoogte van Schagen draaide en daarna afmeerde voor de camperplaats. De gasten genoten ervan en waren druk met foto’s maken en filmen van het afmeren. Dat hen het uitzicht op het water werd ontnomen was voor hen bijzaak.” 

 De meeste campergasten zijn gisteren weer vertrokken, besluit Slurink.   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Enrico Kolk