Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

3.039 euro opgehaald voor klanten voedselbank

Algemeen

HASSELT - Klanten van de Jumbo in Hasselt pinden de afgelopen tijd 2.431 euro extra voor de voedselbank. De supermarktketen verhoogde dat bedrag met 25 procent, wat resulteerde in een bedrag van 3.039 euro.

Van 28 april tot en met 4 mei konden klanten aan de kassa van de deelnemende winkels één euro of meer doneren door eenvoudig bij te pinnen en Jumbo verhoogde dan dit bedrag. Voor elke euro die gedoneerd werd, deed Jumbo er 25 cent bij.

Na afloop van de donatieweek is het totaalbedrag in de vorm van cadeaukaarten uitgekeerd aan de plaatselijke voedselbanken. Dit wordt centraal via Jumbo geregeld. De voedselbanken zorgen ervoor dat de cadeaukaarten worden verdeeld onder de cliënten.

Met deze cadeaukaart kunnen huishoudens, die afhankelijk zijn van de voedselbank, zelf boodschappen bij de Jumbo komen doen. In totaal is er landelijk 255.000 euro opgehaald.

De Jumbo-supermarkten zijn blij dat ze met deze actie vele duizenden huishoudens in Nederland, via de voedselbanken, kunnen helpen aan lekkere en gezonde producten. Dit geldt ook voor Jumbo Mulder in Hasselt. "We kunnen terugzien op een zeer geslaagde actie voor de Voedselbank Zwartewaterland", aldus medewerkers van de winkel.

De actie wordt omschreven als een 'mega-succes' voor de Hasselter Jumbo die in deze actie de dertiende plaats innam. Gezien de grootte van een Jumbo in een plaats als Hasselt, landelijk gezien, een resultaat waar medewerker Jan-Pieter Knol zeer trots op is.

"Het toont ook weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland met de voedselbank", vindt Knol, die alle klanten namens Jumbo Mulder hartelijk bedankt voor het behalen van dit succes.

Voedselbank Zwartewaterland bedankte op haar beurt Jumbo Mulder voor hun deelname aan deze actie met dit fantastische eindresultaat. Het bedrag op de cheque werd ingevuld door Wilma Stoter van Jumbo Mulder en op de passende anderhalve meter afstand overhandigd aan Henriët van der Horst, vrijwilligster bij de Voedselbank Zwartewaterland.

Die benadrukt dat de actie nodig is: "In Nederland zijn steeds meer huishoudens afhankelijk van de voedselbank."

De actie wordt omschreven als een 'mega-succes' voor de Hasselter Jumbo

Enrico Kolk