Afbeelding
Bas Wilberink

Gemeente moet volgend jaar 1,4 miljoen betalen voor ICT

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De gemeente treedt toe tot de Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Shared Service Centrum Ons (SSC). Een hele mond vol, maar kortgezegd komt het erop neer dat de gemeente een nieuw ICT-systeem in gebruik neemt. Voor 2022 verwacht SSC een bijdrage van 1,4 miljoen euro van Zwartewaterland. Vanavond kan de gemeenteraad hier haar plasje over doen.

Dit jaar is de bijdrage fors kleiner, 826.000 euro. Dat is omdat de gemeente nog niet helemaal is aangesloten, schrijft SSC in de begroting. “Doordat zij in 2021 een half jaar, en in 2022 een volledig jaar ICT afnemen. Gedurende 2021 vindt de transitie plaats van de ICT-omgeving en dienstverlening.” Dat kost tijd. De dienstverlener mag dan blij zijn met de nieuwe partner, voorlopig blijft het ook even bij de gemeenten die al meedoen. 

“We merken dat het opnemen van nieuwe partners veel vraagt van de organisatie, het afstemmen van de dienstverlening en de samenwerking van de partners onderling. Het ligt daarom voor de hand dat 2022 een jaar wordt waarin we geen nieuwe partners gaan aansluiten, maar een jaar waarin we de samenwerking met alle huidige partners verder uitwerken en aanscherpen waar nodig”, aldus SSC.

Dat levert ook de ICT-dienstverlening aan de gemeenten Kampen, Dalfsen, Westerveld en Zwolle en aan de provincie Overijssel. Zwartewaterland gaat nu ook meedoen. “Zorg voor continuïteit en behoud van kwaliteit op termijn waren belangrijke redenen”, zo is te lezen. 

De begrotingswijziging van SSC staat op de raadsagenda van vanavond. Volgende week woensdag is hier meer over te lezen in De Stadskoerier Extra.

Enrico Kolk