Afbeelding
Foto: Erik Driessen

‘Werk aan industriehaven hooguit een of twee dagen vervroegd’

Algemeen

GENEMUIDEN - Het onderhoud aan de industriehaven is hooguit een of twee dagen eerder gedaan. Dat zei wethouder Maarten Slingerland donderdagavond in de raadsvergadering op vragen van BGZ-raadslid Eelko Felix. Die noemde het ‘wel heel bijzonder’ dat de haven voor publicatie al netjes was. “Is dat een soort piepsysteem ofzo?”

Maar nee, daar is geen sprake van. “Wij kregen het bericht en onze mensen zijn direct gaan kijken”, legde Slingerland uit. “Toen is daar direct actie op gezet.” Het onderhoud stond al voor vorige week gepland, benadrukte hij. Dat het onkruid zo hoog groeide, wijt de wethouder aan het weer.

“We werken met levend materiaal en hebben te maken met de weersomstandigheden. Ik heb dat zelf in mijn eigen tuin kunnen zien. In de maanden april en mei was het koud en de onkruidgroei minimaal. Maar nu is het warm en regenachtig en dat zorgt voor een explosieve groei van onkruid.”

Die explosie was er op meerdere plekken. De gemeente gaat dan versneld naar centra en speeltuinen, volgens Slingerland. “Omdat we willen dat dat er netjes bij ligt. Maar dat zorgt er dan wel voor dat we iets later bij de industriehaven komen.” 

Terwijl daar het onkruid sneller groeit, merkte hij op. “Daar komt zand tegen de damwand aan, dat zorgt voor een ophoping en dan gaat het sneller.” Maar dat de gemeente de haven laat verloederen, ontkent hij.

Verder lezen? Word lid van De Stadskoerier Extra en lees woensdag het hele verhaal in die krant.

Enrico Kolk