Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Prik met Janssen zonder afspraak in IJsselhallen

Algemeen

ZWOLLE - Wie zich wil laten vaccineren tegen corona, kan dat deze week zonder afspraak doen in de IJsselhallen. Wie daar komt voor het ‘inloopvaccin’, krijgt een prik met het Janssen-vaccin. 

Van dat vaccin is één prik nodig. GGD IJsselland start deze pilot om te kijken of mensen behoefte hebben aan een vrije inloop voor coronavaccinaties en als dat zo is, hoe de GGD dit organisatorisch goed kan regelen.

Waar eerst sprake was van schaarste in vaccins, is het bijna zover dat de GGD voldoende vaccins kan krijgen. Projectleider Sebastiaan van Buuren: “Hét moment dus om te kijken of en op welke manier we vaccineren zonder afspraak het beste kunnen aanbieden. En of daar wel behoefte aan is. Je moet je natuurlijk ter plekke met je ID-bewijs laten registreren en dat kost op locatie meer tijd dan wanneer je al een afspraak hebt. Tegelijk kun je als het jou uitkomt naar de locatie komen om te kijken of het druk is of dat je snel terecht kunt. Wij proberen dit graag uit, ook met het oog op de vakanties.”

Mensen die een prik zonder afspraak willen, kunnen deze dagelijks van 8.00 tot 18.30 uur terecht in de IJsselhallen. De GGD zorgt ter plekke voor de registratie van de vaccinatie. 

Het doel is dat er binnenkort ook andere vaccins zonder afspraak aangeboden worden. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Enrico Kolk