Een eerdere stadswandeling.
Een eerdere stadswandeling. Foto: Enrico Kolk

Stadswandeling door historisch Genemuiden

Algemeen

GENEMUIDEN – Gert Jan Westhoff houdt op dinsdag 10 augustus een stadswandeling door historisch Genemuiden. 

De wandeling begint om 13.30 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn 5 euro. “Tijdens de ongeveer anderhalf uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u veel te horen over de historie van het tapijtstadje Genemuiden”, vertelt Westhoff.

“Onderweg wordt u onder andere gewezen op bijzondere architectuur, stadsbranden, tapijtindustrie en de eenkamerwoningen waar we een kijkje bij nemen.” 

In die kleine behuizing vlochten mensen destijds de biezen en hadden honderden mattenramen hun plaats. De wandeltocht geeft ook een terugblik in de geschiedenis van de Kerk, het Heilige Geestgasthuis en het 19e-eeuwse Armenwerkhuis. 

“Bij het bezoek aan de oude begraafplaats met het markante lijkhuisje is het goed te realiseren dat op deze strategische plek vele eeuwen geleden een groot kasteel, het zogenaamde Blokhuis, verrees”, licht Westhoff toe.

 De contouren er van zijn in het straatdek aangebracht. “Zin in een actieve geschiedenisles op locatie? Kom naar Genemuiden en wandel mee.” 

Vooraf reserveren is vereist. Dat kan via 038-3857966 of de site westhoffboeken.jimdofree.com.

Enrico Kolk