Afbeelding
Foto: Roy Kraak

Misschien tóch kermis in Hasselt - maandag gesprek

Algemeen

HASSELT - Henk-Jan Overmars is een actie gestart om toch kermis te gaan houden. Nadat een eerder bericht van hem op Facebook massaal leuk gevonden werd, nam hij contact op met de gemeente.

“Eigenlijk begreep ik al snel dat de meeste partijen van mening zijn dat iedere vorm van kermis (hoe klein dan ook) een aanvulling is op het - toch al uitgeklede - Euifeest 2021”, schrijft hij op Facebook. 

Vrijdagmorgen heeft Overmars contact gehad met het college en de vergunningverlener van de Gemeente Zwartewaterland. “De gemeente heeft aangegeven heel graag mee te willen werken aan een vergunning, maar wil hierbij geen onderscheid maken ten opzichte van de eisen die ook in de andere kernen zijn gesteld”, stelt hij. 

Komende maandagmiddag is er een gesprek met de vergunningverlener, zweefmolenexploitant Roy Kraak en Overmars. “Hier zullen we gezamenlijk kijken hoe de huidige vergunningaanvraag waar mogelijk aangepast moet worden. Daarnaast zal deze aanvraag ook minder omvangrijk zijn, omdat het nu naar verwachting alleen over de komst van zweefmolen Kraak gaat. Andere attracties gaan waarschijnlijk al naar andere evenementen, maar dat wordt nader geïnventariseerd.”

Overmars heeft het gevoel dat er nu stappen gemaakt kunnen worden en de bereidwilligheid bij een ieder aanwezig is. Hij sluit daarom niet uit dat het een grote kans van slagen heeft. “Maandag gaan we constructief met elkaar om tafel en denken we in kansen (en niet in onmogelijkheden). Naar verwachting kunnen we medio volgende week kenbaar maken, waar en wanneer u weer ouderwets kunt genieten van deze prachtige kermisattractie.”

In een reactie laat de Oranjevereniging weten het initiatief van harte te steunen.

Enrico Kolk