Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zonnebloemloterij in Zwartsluis van start

Algemeen

ZWARTSLUIS - Vrijwilligers van de Zonnebloem zijn gisteren (24 augustus) gestart met het verkopen van loten. De opbrengst ervan is bedoeld voor activiteiten voor deelnemers van de Zonnebloem.

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. “Deze groep is extra hard getroffen door corona”, volgens secretaris Yvonne de Boer. “Zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en ook alle activiteiten die de vrijwilligers van de afdeling Zwartsluis normaalgesproken organiseren konden niet doorgaan.”
De Zonnebloem wil toch wat voor de deelnemers betekenen. “Om toch in contact te blijven, hebben we de meest creatieve acties ondernomen om de deelnemers aangesloten te houden bij de samenleving”, laat De Boer weten.

Om de deelnemers aangesloten te houden bij de samenleving is er geld nodig. “Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt het mooie vrijwilligerswerk.”

Vanaf 24 augustus zijn de vrijwilligers in Zwartsluis gestart met de verkoop van de loten, de eerste loten zijn gekocht door Noah en Emiel van De Albatros.

“De veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers is topprioriteit, dus hebben we gezocht naar veilige manieren om de Zonnebloemloten te verkopen.” 

Contactloos

Naast contante betaling is het dit jaar ook mogelijk om contactloos met een QR-code te betalen. De opbrengst van de loten is bestemd voor het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem in Zwartsluis. Ook online kunnen er loten worden besteld. Dit kan op zonnebloem.nl/loterij. Mensen kunnen zich op die website ook aanmelden om loten te verkopen.

Prijzen

“Natuurlijk speelt men mee om het mooie werk van de Zonnebloemvrijwilligers te steunen, maar we zijn ook trots op het geweldige prijzenpakket”, zegt De Boer. 

Er zijn dit jaar verschillende nieuwe prijzen. “Zoals een vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten, zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles.”

De trekking vindt plaats op 8 november 2021. Het is dit jaar de 52e editie van de Zonnebloemloterij. Dat er nu meer mogelijkheden zijn om loten te kopen, ook contactloos, omschrijft de Zonnebloem als een ‘veilige start’.

Enrico Kolk