Afbeelding
Foto: Erik Eenkhoorn

Orgelconcert in Genemuiden door Gerben Budding

Algemeen

GENEMUIDEN - De concertserie op het Zwier van Dijkorgel in Genemuiden gaat weer verder. Dinsdag 7 september bespeelt Gerben Budding het orgel. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk zijn om 19.30 open.

Op het programma staan ‘Wie maar de goede God laat zorgen’ (C. de Wolf) en ‘ Fantasia und Fuge in g-moll’ en ‘Triosonate I in Es-dur (J.S. Bach). Daarna vervolgt het programma met psalm 101 (Daan Manneke (*1939)), Sonate I in f-moll (F. Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) om af te sluiten met een Fantasie over psalm 33 met aansluitend samenzang vers 1 (C. de Wolf). Het volledige programma is te vinden op www.orgelcomitegenemuiden.nl.

Gerben Budding is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus. Hij is hooforganist van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij daarnaast verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. “Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten”, volgens het comité. “Budding is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek, maar ook haalt hij hierbij vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan.”

Reserveren voor dit concert kan via reservering@orgelcomitegenemuiden.nl met opgaaf van naam, telefoonnummer en aantal personen of bij de toreningang van de kerk. De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.

Liefhebbers kunnen alvast een voorproefje nemen van de muziek die wordt gespeeld via youtube.com/watch?v=WS0nfBuaBP0. 

Het volgende concert op het Zwier van Dijkorgel, door Jos van der Kooy, is op 5 oktober.

Enrico Kolk