't Olde Staduus is de startplek.
't Olde Staduus is de startplek. Foto: Enrico Kolk

Alzheimer Trefpunt houdt bijeenkomst in ’t Olde Staduus

Algemeen

GENEMUIDEN - Het Alzheimer Trefpunt houdt op maandag 20 september een bijeenkomst in ’t Olde Staduus in Genemuiden. Thema van deze bijeenkomst is ‘de kracht van blijven handelen’.

Mirjam van Dalfsen, ergotherapeut bij Fytac, legt die avond uit hoe ergotherapie mensen met dementie en hun mantelzorger(s) kan begeleiden bij zo lang mogelijk de dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren. 

“Het is al langer bekend dat blijven handelen, actief zijn en in beweging blijven, belangrijk is voor zowel lichamelijk als psychisch functioneren. Maar hoe kan je een persoon met dementie hierbij helpen? Hoe ondersteun je iemand zodat de activiteit zo goed mogelijk verloopt? En wanneer is het moment om iets wel of juist niet over te nemen? Hierover zal Mirjam samen met de bezoekers in gesprek gaan”, legt de organisatie uit. “Zij zal laten zien wat ergotherapie hierin kan betekenen vanuit de EDOMAH richtlijn.”

Van te voren aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan bij Lia Ruitenberg via l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955.

De avond begint om 19.30 en vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en thee. De toegang is gratis, wel is er een collectebus voor vrijwillige bijdrage voor de organisatie van deze avonden. 

De avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

Enrico Kolk