Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Workshop in Veldschuur voor mensen die zich willen inzetten voor omgeving

Algemeen

ROUVEEN - Alle inwoners van Overijssel kunnen van 4 tot en met 8 oktober meedoen met gratis workshops. Die worden georganiseerd door de 4D-makelaars van de provincie Overijssel. Op dinsdagavond 5 oktober is er een speciale avond in de Veldschuur in Rouveen.

De workshops zijn bedoeld voor alle mensen die zich willen inzetten voor hun omgeving. Zij kunnen de workshops gebruiken om kennis te delen en een stap verder te komen bij hun initiatief.

In de Veldschuur is 4D-makelaar Rienke Vedders beschikbaar voor alle vragen. Aanmelden kan voor workshops over het schrijven van berichten voor sociale media en het vinden en binden van vrijwilligers. Ook wordt toegelicht hoe mensen een groen initiatief kunnen starten of groter maken. Aanmelden kan via stimuland.nl/4d.

4D is een project van het team Sociale Kwaliteit van de Provincie Overijssel en Stimuland. In elke regio werkt een zogenaamde 4D-makelaar. Zij of hij begeleidt inwoners die plannen hebben voor hun omgeving maar niet precies weten hoe ze dat moeten aanpakken en of er subsidie beschikbaar is.

Enrico Kolk